Spenótfőzelék – bundás kenyérrel
Spenótfőzelék - bundás kenyérrel
Hozzávalók
- 500 gramm friss spenót vagy 1 csomag fagyasztott
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál cukor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 darab gluténmentes zsömle
- 2 csapott evőkanál rizsliszt
- 200 ml főzőtejszín
- 200-300 ml tej
A bundás kenyérhez:
- 2 darab gluténmentes zsömle
- 2 darab tojás
- ízlés szerint só
- szükség szerint étolaj a sütéshez
Instrukciók
- A zsömlét felaprítjuk és beáztatjuk 100 ml tejbe.
- A megmosott, megtisztított spenótot, a zúzott fokhagymát a sóval, borssal, cukorral, kevés vízzel kb. 15 percig pároljuk, beletesszük a beáztatott zsemlét, összeturmixoljuk.
- A főzőtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzákeverjük a spenóthoz, felforraljuk még egyszer.
- A felszeletelt, felvert, kicsit megsózott tojásban megforgatott zsemléket forró olajban kisütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)