Sign In

Receptek

Spenótfőzelék – bundás kenyérrel

 

Spenótfőzelék - bundás kenyérrel

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm friss spenót vagy 1 csomag fagyasztott
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál cukor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 darab gluténmentes zsömle
  • 2 csapott evőkanál rizsliszt
  • 200 ml főzőtejszín
  • 200-300 ml tej

A bundás kenyérhez:

  • 2 darab gluténmentes zsömle
  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint
  • szükség szerint étolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A zsömlét felaprítjuk és beáztatjuk 100 ml tejbe.
  • A megmosott, megtisztított spenótot, a zúzott fokhagymát a sóval, borssal, cukorral, kevés vízzel kb. 15 percig pároljuk, beletesszük a beáztatott zsemlét, összeturmixoljuk.
  • A főzőtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzákeverjük a spenóthoz, felforraljuk még egyszer.
  • A felszeletelt, felvert, kicsit megsózott tojásban megforgatott zsemléket forró olajban kisütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bundás kenyér, főzelék, gluténmentes, spenót

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating