Sign In

Receptek

Spenótos tócsni

 

Spenótos tócsni

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm spenót (lehet fagyasztott is)
  • 2 darab közepes burgonya
  • 1 teáskanál
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 3 darab tojás
  • 5 evőkanál zabpehely (jelölten gluténmentes)
  • 2-3 evőkanál étolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A spenótot megmossuk, megtisztítjuk, kicsit felaprítjuk. Ha fagyasztottból készítjük, felengedés után lecsöpögtetjük.
  • A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit besózzuk. Amikor kieresztette a levét, kifacsarjuk, hozzáadjuk a spenótot, a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a fehér borsot, a tojásokat és a zabpelyhet. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés ételízesítőt, és alaposan összekeverjük.
  • Egy kicsit még állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívhassa magát, majd beolajozott sütőpapírra evőkanálnyi halmokat rakunk, a kanál hátával kb. fél cm vastagra simítjuk, és 180 C fokos sütőben 10-15 perc alatt, vagy picit kiolajozott serpenyőben 4-5 perc alatt sütjük meg a gázlángon.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, spenót, tócsni

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating