Sign In

Receptek

Sütőporos fánk rizslisztből

 

Sütőporos fánk rizslisztből

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

  • 350 gramm rizsliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 175 gramm tejföl
  • 20 ml sütőrum aroma nem jó
  • szükség szerint olaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerint baracklekvár
  • ízlés szerint díszítő cukor

Instrukciók
 

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a sót és a sütőport.
  • Egy másik tálban habosra keverjük tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, végül hozzákeverjük a tejfölt és a rumot is, majd apránként a liszthez adagoljuk a tejfölös keveréket.
  • Ne adjuk hozzá egyszerre az egész mennyiséget, nehogy nagyon folyós legyen a tészta.
  • Egy lágy, könnyen gyúrható, picit ragacsos tésztát kell kapnunk. Fedjük le folpackkal, tegyük be a hűtőbe fél órára, hogy a rizsliszt kicsit felszívja a nedvességet. (Na, itt merült le a fényképezőgépem akkuja 🙂
  • Az idő letelte után olajjal lekent szilikonos nyújtólapon nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagra, és egy 5 cm-es, olajba mártott pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A közepét lukasszuk ki, és közepesen forró olajban, többször megforgatva, süssük szép pirosra.
  • Szedjük ki konyhai papírtörlőre, hogy felszívja a fölösleges olajat. Tálalás előtt kenjük le vékonyan baracklekvárral, szórjuk meg porcukorral és díszítő cukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes, rizsliszt, sütőpor

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating