Sváb boros pecsenye
Sváb boros pecsenye
Hozzávalók
- 8 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 300 gramm sertés szűzpecsenye
- 300 gramm sertésmáj
- 3 teáskanál só
- 1 mokkáskanál borsikafű
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 3 darab babérlevél
- 100 ml száraz fehérbor
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál zabpehelyliszt vagy rizsliszt
Instrukciók
- A hagymát az olajon egy nagyobb serpenyőben megdinszteljük, majd a csíkokra vagy kockára vágott májat fehéredésig sütjük rajta, kivesszük, félretesszük.
- Ezután a felszeletelt, és besózott szűzpecsenyét sütjük át.
- Amikor a hússzeletek kifehéredtek, felöntjük a borral, egy kevés vízzel, megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a babérlevet, majd lefedve, kb. 30 perc alatt puhára pároljuk a húst.
- Ekkor hozzákeverjük a májat, a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy csipet sóval, egy kevés vízzel hígítjuk, és a húsra öntjük.
- Éppen csak egyet forralunk rajta, nehogy a máj megkeményedjen.
- Sós vízben főtt petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)