Sign In

Receptek

Sváb boros pecsenye

 

Sváb boros pecsenye

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel, Sertéshús receptek
Konyha Magyar, Sváb
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 8 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 300 gramm sertés szűzpecsenye
  • 300 gramm sertésmáj
  • 3 teáskanál
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 3 darab babérlevél
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt vagy rizsliszt

Instrukciók
 

  • A hagymát az olajon egy nagyobb serpenyőben megdinszteljük, majd a csíkokra vagy kockára vágott májat fehéredésig sütjük rajta, kivesszük, félretesszük.
  • Ezután a felszeletelt, és besózott szűzpecsenyét sütjük át.
  • Amikor a hússzeletek kifehéredtek, felöntjük a borral, egy kevés vízzel, megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a babérlevet, majd lefedve, kb. 30 perc alatt puhára pároljuk a húst.
  • Ekkor hozzákeverjük a májat, a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy csipet sóval, egy kevés vízzel hígítjuk, és a húsra öntjük.
  • Éppen csak egyet forralunk rajta, nehogy a máj megkeményedjen.
  • Sós vízben főtt petrezselymes burgonyával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fehérbor, főétel, gluténmentes, pecsenye, sertés

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating