Sign In

Svéd ropogós kenyér

 

Svéd ropogós kenyér

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Svéd
Mennyiség 21 db

Hozzávalók
  

  • 200 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
  • 50 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes)
  • 1 teáskanál
  • 6 gramm sütőpor
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 100 gramm vegyes magkeverék lenmag, napraforgómag, tökmag, szezámmag, chiamag
  • 200 ml víz

A nyújtáshoz:

  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A tökmagot kicsit összeaprítjuk. A lisztet, a zabpelyhet, a sót, a sütőport és a magokat összekeverjük.
  • Hozzáadjuk az olajat, a vizet, és összegyúrjuk. Ragacsos tésztát fogunk kapni.
  • Egy sütőpapírt vékonyan megkenünk olajjal, olajos kézzel átgyúrjuk rajta a tésztát, és szintén beolajozott nyújtófával a nagy gáztepsi méretére kinyújtjuk. Pizzaszeletővel tetszőleges méretűre felvágjuk.
  • Villával megszurkáljuk (én elfelejtettem), majd a sütőpapírral együtt a sütőlapra helyezzük. 220 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd visszavesszük a hőt 190 C fokra, és további 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
  • Miután kivettük a sütőből, rácsra csúsztatjuk, és ott hűtjük ki őket.
  • Zárható dobozban sokáig eltarthatóak. (1db: 87 Kcal; 7,6g Ch).  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, pékáru, ropogós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating