Svéd ropogós kenyér
Svéd ropogós kenyér
Hozzávalók
- 200 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
- 50 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes)
- 1 teáskanál só
- 6 gramm sütőpor
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 100 gramm vegyes magkeverék lenmag, napraforgómag, tökmag, szezámmag, chiamag
- 200 ml víz
A nyújtáshoz:
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A tökmagot kicsit összeaprítjuk. A lisztet, a zabpelyhet, a sót, a sütőport és a magokat összekeverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, a vizet, és összegyúrjuk. Ragacsos tésztát fogunk kapni.
- Egy sütőpapírt vékonyan megkenünk olajjal, olajos kézzel átgyúrjuk rajta a tésztát, és szintén beolajozott nyújtófával a nagy gáztepsi méretére kinyújtjuk. Pizzaszeletővel tetszőleges méretűre felvágjuk.
- Villával megszurkáljuk (én elfelejtettem), majd a sütőpapírral együtt a sütőlapra helyezzük. 220 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd visszavesszük a hőt 190 C fokra, és további 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
- Miután kivettük a sütőből, rácsra csúsztatjuk, és ott hűtjük ki őket.
- Zárható dobozban sokáig eltarthatóak. (1db: 87 Kcal; 7,6g Ch).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)