Szalonnás karfiolkrémleves
Szalonnás karfiolkrémleves
Hozzávalók
- 600 gramm friss karfiol vagy fagyasztott
- 2 darab közepes burgonya
- 1200 ml húsleves leveskockából is jó
- 100 gramm bacon szalonna
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 200 ml főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2-3 evőkanál snidling apróra vágott
Instrukciók
- A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba tesszük, felöntjük 1200 ml húslevessel, és felforraljuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyához tesszük, borsozzuk, majd fedő alatt, lassú tűzön 20 percig főzzük. Amikor a karfiol megpuhult, néhány darabot kiveszünk, a többit botmixerrel pürésítjük.
- A szalonnát csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd egy kevés forró lével hígítva a leveshez öntjük, és pár perc alatt besűrítjük.
- Ha szükséges, még megsózzuk, végül az apróra vágott snidlinggel megszórjuk. Kínálhatjuk pirított kenyérkockával vagy kukoricachipsszel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)