Sign In

Receptek

Szatmári bableves – gluténmentes

Szatmári bableves – gluténmentes

szatmári bableves gluténmentes recept mentesmagazin
Szatmári bableves gluténmentes recept –  MentesMagazin

A bablevest is tájegységenként különbözőképpen készítik! 🙂

szatmári bableves gluténmentes recept mentesmagazin

Szatmári bableves (Gluténmentesen is)

A bablevest is tájegységenként különbözőképpen készítik! 🙂
Elkészítési idő 2 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm száraz tarkabab
  • 1 darab vöröshagyma
  • 6 evőkanál napraforgóolaj három részletben
  • 1 evőkanál
  • 3 darab babérlevél
  • 250 gramm savanyú káposzta
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 250 gramm lecsókolbász
  • 1 csokor kapor
  • 100 gramm tejföl

Instrukciók
 

  • A babot hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap a hagymát megdinszteljük 2 evőkanál olajon, majd rászórjuk a leöblített, beáztatott babot, felöntjük 1,6 liter vízzel, hozzáadjuk a sót, a babérlevelet. Felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt, félpuhára főzzük.
  • A káposztát, ha szükséges, kicsit kiöblítjük, rövidebbre vágjuk, a babhoz adjuk, és tovább főzzük, amíg a káposzta is megfő. A lisztből 2 evőkanál olajjal rántást készítünk, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, levesszük a tűzről, a fűszerpaprikát és egy-két kanál tejfölt is hozzákeverünk.
  • Kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele a levest. Kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele.
  • A kolbász bőrét lehúzzuk, karikára vágjuk, a maradék olajon megpirítjuk, majd a leveshez adjuk. Tálaláskor a levest a kaporral megszórjuk, és tejföllel kínáljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bableves, gluténmentes, szatmári

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating