Szénhidrát-csökkentett nutellás kifli
Szénhidrát-csökkentett nutellás kifli
Hozzávalók
- 80 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
- 70 gramm Szafi Fitt Ch csökkentő lisztkeverék
- 20 gramm hideg vaj
- 1/4 teáskanál só
- 2 darab tojás
- kb. 130 gramm tejföl
- 10 gramm friss élesztő
- kb. 50-100 ml tej
A kenéshez:
- 40 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
- 40 gramm Szafi Fitt Ch csökkentő lisztkeverék
- 100 gramm puha vaj
A töltelékhez:
- 200 gramm Nutella vagy házi, cukormentes mogyorókrém
- 20 gramm durvára vágott törökmogyoró (egy kevés a tetejére)
A tetejére:
- 1 darab tojássárgája
- 1 evőkanál tej
A tálaláshoz:
- 1 evőkanál porrá őrölt eritrit
Instrukciók
- A liszteket a gyúródeszkára szitáljuk és elmorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a sót, tojásokat, tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, majd viszonylag vékonyra kinyújtjuk.
- A 80 gramm lisztet összekeverjük a 100 gramm puha vajjal, és a kinyújtott tésztára kenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit, és betesszük a hűtőbe pihenni minimum 1 órára, de akár egy éjszakára.
- A tésztát le is lehet fagyasztani, és előkapni, amikor szükség van rá. A hűtő után pihentessük még egy kicsit szobahőmérsékleten, különben nagyon nehéz lesz vele dolgozni, törni, szakadni fog.
- Osszuk a tésztát két részre, nyújtsuk ki kb. fél cm vastag körré, vágjuk fel nyolc cikkre, kenjünk egy kis teáskanálnyi Nutellát minden cikkre, szórjuk meg egy kevés darabolt mogyoróval, és csavarjuk fel a kifliket.
- Kenjük meg a kiflik tetejét a tejjel kikevert tojássárgájával, és szórjuk meg a maradék mogyoróval. Melegítsük be a sütőt 220 fokra, addig a kiflik pihennek, majd vegyük vissza a hőt 180 fokra, és süssük meg a kifliket kb. 20 perc alatt. Miután kihűltek, szórjuk meg a tetejüket porrá őrölt eritrittel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)