Szénhidrátszegény kakaós csiga
Szénhidrátszegény kakaós csiga
Hozzávalók
- 150 gramm Szafi édes kelt tészta liszt (Ch: 45)
- 100 gramm Szafi Ch csökkentő liszt (Ch: 2)
- 100 gramm mandulaliszt (Ch: 7)
- 100 gramm Schar Dunkel liszt (Ch: 63)
- 2 darab egész tojás
- 20 gramm vaníliás xilit
- 450 ml tej
- 10 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 20 gramm vaj
- 1 mokkáskanál só
A töltelékhez:
- 100 gramm vaj
- 3 evőkanál édesítő xilit vagy eritrit
- 2 evőkanál kakaó
Instrukciók
- Az élesztőt a cukorral és egy kevés tejben felfuttatjuk.
- A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, az élesztős tejet, és még annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Robotgéppel alaposan kidagasztjuk, majd 1 óra hosszat langyos helyen, letakarva kelesztjük.
- Miután megkelt, rizslisztes gyúródeszkán kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, kakaóval és édesítővel megszórjuk. Feltekerjük, kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, és előmelegített sütőben 180 C fokon 25 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)