Sign In

Receptek

Szénhidrátszegény kakaós csiga

 

Szénhidrátszegény kakaós csiga

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Szafi édes kelt tészta liszt (Ch: 45)
  • 100 gramm Szafi Ch csökkentő liszt (Ch: 2)
  • 100 gramm mandulaliszt (Ch: 7)
  • 100 gramm Schar Dunkel liszt (Ch: 63)
  • 2 darab egész tojás
  • 20 gramm vaníliás xilit
  • 450 ml tej
  • 10 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 20 gramm vaj
  • 1 mokkáskanál

A töltelékhez:

  • 100 gramm vaj
  • 3 evőkanál édesítő xilit vagy eritrit
  • 2 evőkanál kakaó

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a cukorral és egy kevés tejben felfuttatjuk.
  • A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, az élesztős tejet, és még annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Robotgéppel alaposan kidagasztjuk, majd 1 óra hosszat langyos helyen, letakarva kelesztjük.
  • Miután megkelt, rizslisztes gyúródeszkán kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, kakaóval és édesítővel megszórjuk. Feltekerjük, kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, és előmelegített sütőben 180 C fokon 25 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csiga, gluténmentes, kakaó, pékáru, szénhidrát-csökkentett

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating