Sign In

Szilvás batyu

 

Szilvás batyu

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 15 db

Hozzávalók
  

  • 1 csomag Schar leveles tészta vagy Mester család, vagy házi
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 8 szem szilva
  • 8 teáskanál szilvalekvár
  • 8 teáskanál darált dió
  • 2-3 teáskanál cukor
  • 1/2 mokkáskanál fahéj

A tetejére:

  • 1 darab tojás a lekenéshez
  • 2-3 evőkanál szilvalekvár
  • 20 gramm pirított mandulaforgács

Instrukciók
 

  • A fagyasztott tésztát a hűtőszekrényben fölengedjük. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. A darált diót, a cukrot és a szilvalekvárt összekeverjük.
  • A tésztát, ha nyújtani kell, kb. 40x24cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 8x8cm-es négyzetekre osztjuk. A fél szilvák közepébe teszünk 1 teáskanálnyi diós-szilvalekváros masszát, a tésztanégyzet közepére tesszük, a tészta sarkait ráhajtjuk, nem baj, ha nem érnek teljesen össze.
  • Sütőlapra helyezzük a batyukat (nem kell a tepsit kikenni, mert a tészta elég zsíros), és felvert tojással megkenjük. 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  • Amikor megsültek, forró szilvalekvárral megkenjük a tetejüket, és megszórjuk pirított mandulával. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó batyu, édes sütemény, gluténmentes, leveles tészta, pékáru, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating