Sign In

Szilvás cobbler

 

Szilvás cobbler

Kategória Édes sütemények
Konyha Amerikai
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 50 gramm kristálycukor
  • 12 gramm sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 100 gramm vaj
  • 1 darab tojás
  • 200 ml tejszín kefir vagy joghurt is jó
  • 1 mokkáskanál

A gyümölcsös réteghez:

  • 600 gramm szilva
  • 3 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 100 gramm darált dió
  • 1 evőkanál kristálycukor

Instrukciók
 

  • A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összekeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.
  • Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe, és a kivajazott tálunkba tesszük.
  • Megszórjuk pár kanálnyi darált dió és cukor keverékével, majd a tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre kanalazzuk. Nem baj, ha nem érnek össze a gömbök, hiszen sütés közben úgyis megnőnek.
  • Meghintjük a cukor-dió keverékkel, és előmelegített sütőben 175 C fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük. Már langyosan is szeletelhető, de igazán hidegen finom, 1-2 órányi hűlés után.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cobbler, édes sütemény, gluténmentes, pite, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating