Szilvás cobbler
Szilvás cobbler
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 50 gramm kristálycukor
- 12 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 100 gramm vaj
- 1 darab tojás
- 200 ml tejszín kefir vagy joghurt is jó
- 1 mokkáskanál só
A gyümölcsös réteghez:
- 600 gramm szilva
- 3 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 100 gramm darált dió
- 1 evőkanál kristálycukor
Instrukciók
- A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összekeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.
- Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe, és a kivajazott tálunkba tesszük.
- Megszórjuk pár kanálnyi darált dió és cukor keverékével, majd a tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre kanalazzuk. Nem baj, ha nem érnek össze a gömbök, hiszen sütés közben úgyis megnőnek.
- Meghintjük a cukor-dió keverékkel, és előmelegített sütőben 175 C fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük. Már langyosan is szeletelhető, de igazán hidegen finom, 1-2 órányi hűlés után.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)