Sign In

Receptek

Szilvás hajdinafelfújt

 

Szilvás hajdinafelfújt

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm hajdinapehely
  • 30 gramm margarin
  • 1/2 mokkáskanál
  • 550 ml tej
  • 6 evőkanál cukor (édesítő)
  • 80 gramm mazsola
  • 4 darab tojás
  • 150 ml tejföl
  • 1 darab nagyobb alma
  • 800 gramm szilva
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Instrukciók
 

  • A hajdinapelyhet a margarinon, egy kevés sóval ízesítve, kevergetve 1-2 perc alatt megpirítjuk.
  • Felöntjük a tejjel, és kevergetve felforraljuk. Beleszórunk 1 evőkanál cukrot, és kis lángon, lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, amíg a tej elfő alóla.
  • Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a leöblített mazsolát, lefedjük, duzzadni és hűlni hagyjuk a hajdinát.
  • A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk.
  • Beleforgatjuk a kihűlt hajdinát, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  • Egy 20x30cm-es tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával.
  • Az almát lereszeljük, a szilvákat félbevágjuk, és kimagozzuk. A hajdinás massza felét a tepsibe öntjük, a kissé kifacsart almát rászórjuk, meghintjük cukorral (édesítővel) és fahéjjal, majd rátesszük a szilvagerezdeket, amiket szintén megszórunk egy kevés cukorral és fahéjjal.
  • Tetejére kanalazzuk a maradék hajdinás masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Langyosan és hidegen is nagyon finom. Tálalhatjuk hígított szilvalekvárral, vagy vaníliasodóval.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, hajdina, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating