Sign In

Szilvás lepény

 

Szilvás lepény

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 150 gramm Miklós' Universal mix
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 6 gramm sütőpor
  • 100 gramm puha vaj
  • 1 darab tojás
  • 30 gramm cukor vagy édesítő
  • 2-3 evőkanál tej
  • 500 gramm kimagozott szilva
  • 30 gramm cukor vagy édesítő
  • 1 teáskanál fahéj

A tepsi kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj

A lekenéshez:

  • 1 darab tojás

Instrukciók
 

  • Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
  • Gyúrjuk össze a tésztához valókat. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy lágyan gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
  • Osszuk a tésztát egy kisebb és egy nagyobb részre, a nagyobb felét nyújtsuk ki, és tegyük a vajjal kikent tepsibe. (Több darabban sikerült a tepsibe áthelyezni, de sikerült.)
  • A kenéshez használt tojásfehérjével kenjük meg ezt a lapot, így megakadályozzuk, hogy a tészta átázzon sütés közben!
  • Villával megszurkáljuk, majd a kimagozott, felezett szilvával szépen sorba kirakjuk a tésztát, és jól szórjuk meg a fahéjas kristálycukorral.
  • A tészta másik feléből apró szíveket szaggatunk, ezekkel takarjuk be a szilvákat, de lehet a felső lapot is egy darabban a szilvára tenni, villával megszurkálni és megkenni a megmaradt tojássárgájával.
  • 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc után visszavesszük a hőt 180 C fokra, és további 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, gyönyörűen lehet szeletelni. Porcukorral meghintve tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, lepény, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating