Sign In

Szőlős álom

 

Szőlős álom

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 4 darab tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál

A krémhez:

  • 80 gramm vaníliás pudingpor
  • 700 ml tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 1/2 mokkáskanál

A tetejére:

  • 10 gramm színtelen tortazselé
  • 1 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 250 ml víz
  • 300 gramm szőlő, piros és fehér vegyesen

Instrukciók
 

  • A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral (édesítővel), hozzáöntjük a vizet, az olajat, és alaposan elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és szép simára dolgozzuk.
  • A végén óvatosan hozzákeverjük a sóval habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe (25x30cm) öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Közben elkészítjük a pudingot a tasakon leírt módon, amikor már kissé kihűlt, rákanalazzuk az ugyancsak kihűlt piskótára. A szőlőszemeket, ha nagyon magosak, akkor félbevágjuk és kimagozzuk, majd a vágott felükkel lefelé a megdermedt pudingra rakosgatjuk őket, kicsit belenyomkodjuk.
  • A tortazselét az utasításnak megfelelően felfőzzük, majd amikor már dermedni kezd, a süti tetejére csorgatjuk. Dermedés után lehet szeletelni, de nem lesz könnyű a szőlőszemek miatt. A pudingot, ha még finomabbra, krémesebbre szeretnénk, lehet belekeverni 2-3 evőkanál habbá vert tejszínt. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, szőlő

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating