Szüreti csirkemell
Szüreti csirkemell
Hozzávalók
- 500 gramm csirkemellfilé
- 1+1 evőkanál rizsliszt
- 3+3 evőkanál napraforgóolaj
- 1+1 mokkáskanál só
- 1 darab vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 gramm darált dió
- 200 ml must vagy édes bor
- 100 ml víz
- 200 ml főzőtejszín
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 darab fehér szőlő kisebb fürt
- 1 darab piros szőlő kisebb fürt
Instrukciók
- A megmosott csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, 1 evőkanál liszttel megszórjuk, majd 3 evőkanál felforrósított olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a musttal és a vízzel, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, lefedve, kis lángon, puhára pároljuk.
- Egy másik serpenyőben 3 evőkanál olajon megdinszteljük a félkarikára vágott vöröshagymát, rászórjuk a darált diót, kicsit együtt pirítjuk, majd a húsról lemerünk egy kevés levet, pár percig együtt főzzük, majd a csirkére öntjük, és visszatesszük a tűzre.
- A tejszínt összekeverjük a liszttel, egy kevés musttal vagy borral hígítjuk, a csirkére öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük, közben még szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A végén hozzákeverjük a leszemezett szőlőt. Párolt rizzsel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)