Tárkonyos füstölt-húsleves
Tárkonyos füstölt-húsleves
Hozzávalók
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál vöröshagyma reszelt
- 2 gerezd fokhagyma zúzott
- 300 gramm vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
- 1 evőkanál só
- 300 gramm főtt, füstölt sonka
- 1 teáskanál tárkony szárított
- 1 evőkanál tárkonyecet
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
Instrukciók
- A felforrósított olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük, 1200 ml vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
- Közben feldaraboljuk a füstölt húst, és amikor a zöldségek megpuhultak, a levesbe szórjuk, ízesítjük a tárkonnyal, egy kevés tárkonyecettel, és beleszaggatjuk a csipetkét.
- Pár percig együtt főzzük, közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük vele.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)