Sign In

Receptek

Tejberizses-epres batyu

 

Tejberizses-epres batyu

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 db

Hozzávalók
  

  • 300 gramm gluténmentes leveles-vajas tészta

A töltelékhez:

  • 200 gramm rizs
  • 200 ml víz
  • 800 ml tej
  • 1 mokkáskanál
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 6 szem eper
  • 1 darab tojás a lekenéshez
  • 1 evőkanál porcukor a szóráshoz

Instrukciók
 

  • A tejberizst a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük, majd 1/3 részét elvesszük a töltelékhez, a többit félretesszük a többi süteményhez. A tojást a cukorral krémes-habosra keverjük, majd a tejberizshez adjuk.
  • A kinyújtott tésztát 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a négyzetek közepére 1-1 kanálnyit teszünk a tojásos tejberizsből, majd 1-1 szem epret nyomunk a közepébe (fel is lehet szeletelni, jobban elfér).
  • A tészta négy sarkát összefogjuk, összenyomjuk, a kis batyukat sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük. 210 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Miután kihűltek, porcukorral megszórjuk a tetejét.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, tejberizs

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating