Tejberizses-epres batyu
Tejberizses-epres batyu
Hozzávalók
- 300 gramm gluténmentes leveles-vajas tészta
A töltelékhez:
- 200 gramm rizs
- 200 ml víz
- 800 ml tej
- 1 mokkáskanál só
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál kristálycukor
- 6 szem eper
- 1 darab tojás a lekenéshez
- 1 evőkanál porcukor a szóráshoz
Instrukciók
- A tejberizst a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük, majd 1/3 részét elvesszük a töltelékhez, a többit félretesszük a többi süteményhez. A tojást a cukorral krémes-habosra keverjük, majd a tejberizshez adjuk.
- A kinyújtott tésztát 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a négyzetek közepére 1-1 kanálnyit teszünk a tojásos tejberizsből, majd 1-1 szem epret nyomunk a közepébe (fel is lehet szeletelni, jobban elfér).
- A tészta négy sarkát összefogjuk, összenyomjuk, a kis batyukat sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük. 210 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Miután kihűltek, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)