Sign In

Receptek

Tejfölös gomba tükörtojással

 

Tejfölös gomba tükörtojással (Gluténmentesen is)

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főétel, Vegetáriánus, vegán
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma közepes fej
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 400 gramm csiperkegomba
  • 1 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 3 darab tojás
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 mokkáskanál petrezselyem szárított

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rászórjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a gomba levével, és egy kevés vízzel hígítjuk, majd a gombára öntjük, és 1-2 percnyi forralással besűrítjük.
  • Közben a tojásokból az olajon, a hagyományos módon tükörtojást készítünk, amit tálaláskor a tejfölös gombára fektetünk, és az egészet megszórjuk a szárított petrezselyemmel. Főtt tészta vagy nokedli illik köretként hozzá.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, gomba, tejföl, tojás, tükörtojás, vegetáriánus

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating