Tejfölös gomba tükörtojással
Tejfölös gomba tükörtojással (Gluténmentesen is)
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma közepes fej
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 400 gramm csiperkegomba
- 1 mokkáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- 3 darab tojás
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 mokkáskanál petrezselyem szárított
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rászórjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a gomba levével, és egy kevés vízzel hígítjuk, majd a gombára öntjük, és 1-2 percnyi forralással besűrítjük.
- Közben a tojásokból az olajon, a hagyományos módon tükörtojást készítünk, amit tálaláskor a tejfölös gombára fektetünk, és az egészet megszórjuk a szárított petrezselyemmel. Főtt tészta vagy nokedli illik köretként hozzá.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)