Sign In

Receptek

Tejfölös gombaleves (gluténmentes)

Tejfölös gombaleves (gluténmentes)

gluténmentes tejfölös gombaleves recept mentesmagazin
G luténmentes tejfölös gombaleves recept MentesMagazin

Ismét egy finom leves, amit a levesbetétként belefőzött hajdina tesz különlegessé! 🙂

gluténmentes tejfölös gombaleves recept mentesmagazin

Tejfölös gombaleves (Gluténmentesen is)

Ismét egy finom leves, amit a levesbetétként belefőzött hajdina tesz különlegessé! 🙂
Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 40 gramm hajdina
  • 400 gramm csiperkegomba
  • 1 evőkanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
  • 200 gramm tejföl
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát, fehérrépát, és egy percig dinszteljük az olajon.
  • Felöntjük 12 dl vízzel, felforraljuk, beleszórjuk a nagyon alaposan leöblített hajdinát, sózzuk, borsozzuk, és miután felforrt, lefedve, kis lángon, félig puhára pároljuk a zöldségeket és a hajdinát.
  • Közben megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk a gombát, és ezt is a levesbe szórjuk.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd a levesbe öntjük, és 1-2 percnyi forralással besűrítjük. Tálalás előtt megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gomba, tejföl

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating