Tejfölös karalábéleves gluténmentesen
Tejfölös karalábéleves gluténmentesen
Tejföllel is nagyon finom a karalábéleves!
Hozzávalók
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál vöröshagymakrém
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1,4 liter víz
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál sómentes ételízesítő (szárított vegyes zöldségek)
- 300 gramm karalábé
- 1 mokkáskanál szárított lestyánlevél
- 1 mokkáskanál borsikafű
- 50 gramm gluténmentes kiskockatészta
- 100 gramm tejföl a tálaláshoz
Instrukciók
- Az olajon megfuttatjuk a lisztet, hozzáadjuk a vöröshagymakrémet, majd a fűszerpaprikát. Folytonosan kevergetve, előbb apránként adagolva, felöntjük 14 dl vízzel.
- Hozzáadjuk a sót, az ételízesítőt, a meghámozott, kisebb kockára vágott karalábét és a fűszereket.
- Felforraljuk, majd kb. 30 perc alatt roppanósra főzzük a karalábét. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leöntjük a vizet róla, hideg vízzel leöblítjük, majd ezt is leöntjük róla.
- Tálaláskor egy kanálnyi tésztát és egy kevés tejfölt kínálunk hozzá.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Tejföllel is nagyon finom a karalábéleves, ebben a receptben gluténmentes változatban készül.