Sign In

Receptek

Tejfölös karalábéleves gluténmentesen

Tejfölös karalábéleves gluténmentesen

tejfölös karalábéleves recept mentesmagazin
Tejfölös karalábéleves – Mentesmagazin
tejfölös karalábéleves recept mentesmagazin

Tejfölös karalábéleves gluténmentesen

Tejföllel is nagyon finom a karalábéleves!
Elkészítési idő 45 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1,4 liter víz
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál sómentes ételízesítő (szárított vegyes zöldségek)
  • 300 gramm karalábé
  • 1 mokkáskanál szárított lestyánlevél
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 50 gramm gluténmentes kiskockatészta
  • 100 gramm tejföl a tálaláshoz

Instrukciók
 

  • Az olajon megfuttatjuk a lisztet, hozzáadjuk a vöröshagymakrémet, majd a fűszerpaprikát. Folytonosan kevergetve, előbb apránként adagolva, felöntjük 14 dl vízzel.
  • Hozzáadjuk a sót, az ételízesítőt, a meghámozott, kisebb kockára vágott karalábét és a fűszereket.
  • Felforraljuk, majd kb. 30 perc alatt roppanósra főzzük a karalábét. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leöntjük a vizet róla, hideg vízzel leöblítjük, majd ezt is leöntjük róla.
  • Tálaláskor egy kanálnyi tésztát és egy kevés tejfölt kínálunk hozzá.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, karalábé, leves, tejföl

Tejföllel is nagyon finom a karalábéleves, ebben a receptben gluténmentes változatban készül.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating