Sign In

Receptek

Tejfölös paprikás csirke

 

Tejfölös paprikás csirke

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab nagy fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1000 gramm csirke felső comb
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő házi
  • 2 teáskanál
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 350 gramm tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 250 gramm gluténmentes penne tészta
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a combokat, addig sütjük nagy lángon, amíg kifehérednek. Megszórjuk a fűszerpaprikával, jól összeforgatjuk.
  • Aláöntünk kb. 100 ml vizet, beletesszük az ételízesítőt, sót, zöldpaprikát, paradicsomot, és kb. háromnegyed órát lassú tűzön főzzük. Közben belekukkantunk, hogy mennyi vizet engedtek a combok, ha kevés, öntünk még alá.
  • Amikor kész, az 1 evőkanál rizslisztet, összekeverjük a tejföllel, felengedjük a csirke szaftjával, hozzáöntjük a csirkepörkölthöz, felfőzzük, és amint besűrűsödött, készen is van.
  • Közben odateszünk egy fazékban vizet, ha felforrt beleteszünk 2 teáskanál sót és a penne tésztát. Kb. 3-4 perc főzés után elzárjuk alatta a tüzet, de további 5-10 percig még a vízben hagyjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és összekeverjük az olajjal, így nem fog összeragadni. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, gluténmentes, paprika, paprikás, tejföl

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating