Sign In

Receptek

Tejfölös sonkaleves

 

Tejfölös sonkaleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma közepes
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 2 darab babérlevél
  • 10 szem fekete bors
  • 1 evőkanál
  • 350 gramm főtt, füstölt sonka
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2-3 evőkanál majonézes torma

A csipetkéhez:

  • 1 darab tojás
  • kb. 100 gramm rizsliszt

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, felöntjük 15 dl vízzel, hozzáadjuk a répákat, a babérlevelet, a borsot, a só egy részét. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon, puhára főzzük a zöldségeket.
  • Közeben összegyúrjuk a tojást a csipetkéhez, annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy jó kemény tésztát tudjunk gyúrni belőle. Amikor a zöldségek megfőttek, belecsipegetjük a tésztát a levesbe. Ezután hozzáadjuk az 1 cm-es kockákra vágott főtt sonkát.
  • A lisztet simára keverjük a tejföllel, és a majonézes tormával, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a levesbe öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele. A tetejét megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, sonka, tejföl

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating