Tejfölös-barackos süti
Tejfölös-barackos süti
Hozzávalók
- 200 gramm margarin
- 2 darab egész tojás
- 150 gramm porcukor
- 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 12 gramm sütőpor
- 1 darab citrom reszelt héja
A krémhez:
- 80 gramm vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 600 ml tej
- 400 ml tejföl
- 4 darab tojásfehérje
- 1 doboz őszibarackkonzerv vagy 3-4 db érett őszibarack
Instrukciók
- A margarint a porcukorral és a tojásokkal keverjük habosra, tegyük bele a citromhéjat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd dolgozzuk össze a két részt. Pihentessük egy órán át a hűtőben.
- Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
- A pudingporhoz adjuk hozzá a cukrot és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
- A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére. (A legjobb lisztezett sütőpapíron kinyújtani a megfelelő méretre és úgy csúsztatni óvatosan a tepsi aljába, majd a krém tetejére, mert elég lágy a tészta, nehéz lesz egyben áttenni.) Terítsük bele a tésztát, szurkáljuk meg egy villával.
- Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe és kenjük a tésztára. Nyújtsuk ki a másik tésztát és fedjük be vele a krémet. Süssük meg, majd kihűlés után porcukorral szórjuk meg.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)