Tejfölös-kapros tökfőzelék
Tejfölös-kapros tökfőzelék
Hozzávalók
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1000 gramm legyalult tök friss vagy fagyasztott
- 1 csokor friss kapor fagyasztott, vagy 0,5 evőkanál szárított
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- ízlés szerint pirospaprikakrém
- ízlés szerint só
- 200 ml tejföl
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 pár sütnivaló kolbász
Instrukciók
- A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a legyalult, (ha fagyasztott, akkor félig felengedett) tököt, kaprot, paradicsomot, paprikát, megsózzuk, és kb. 15 percig pároljuk.
- Közben megsütjük a kolbászt.
- A lisztet elkeverjük a tejföllel, belekeverünk 2 teáskanálnyi pirospaprikakrémet (saját készítés), behabarjuk vele a tököt, és főzzük még kb. 5 percig, ha szükséges, még megsózzuk, majd a sült kolbásszal tálaljuk.
- Aki szereti, tehet bele ecetet is, én nem szoktam, inkább jó sok kaprot teszek bele.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)