Sign In

Receptek

Tejszínes pulykaleves burgonyagombóccal

 

Tejszínes pulykaleves burgonyagombóccal

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Leves receptek, Szárnyas receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm pulykamellfilé
  • 1 darab vöröshagyma közepes
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 250 gramm zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál petrezselyem apróra vágott

A burgonyagombóchoz:

  • 300 gramm burgonya tisztítva mérve
  • 1 teáskanál
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 2 evőkanál metélőhagyma finomra vágott
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors

Instrukciók
 

  • A gombócokhoz a kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, még melegen áttörjük, majd hűlni hagyjuk.
  • Amíg a krumpli fő, a hagymát megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. 1500 ml vízzel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk. A megtisztított, tetszőlegesen felaprított zöldséget a leveshez adjuk, nagy lángon felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 30-35 perc alatt puhára főzzük. Félidőben adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót.
  • Közben elkészítjük a gombócot. A kihűlt burgonyához adjuk a tojásokat, a sót, a borsot, a metélőhagymát, és annyi lisztet, hogy a galuskatésztánál keményebb, de még viszonylag lágy, de már vizes kézzel gombóccá formálható masszát kapjuk. Kb. teáskanálnyi adagokból kisebb gombócokat formálunk vizes kézzel, és a forró levesbe rakosgatjuk, majd kb. 5 perc alatt megfőzzük.
  • A lisztet simára keverjük a tejszínnel, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, és 1 perc forralással besűrítjük. A tűzről levéve megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, leves, pulyka, tejszín

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating