Sign In

Receptek

Tejszínes-citromos karfiolleves

 

Tejszínes-citromos karfiolleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 100 gramm póréhagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 500 gramm karfiol tisztított
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 200 gramm főtt, füstölt tarja
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 100 ml tejföl
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1/2 darab citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem

A galuskához:

  • 1 darab tojás
  • kb. 2 evőkanál Miklós' Universal mix liszt
  • 1/4 mokkáskanál

Instrukciók
 

  • A galuskához a tojást a liszttel és a sóval összekeverjük, majd felhasználásig félretesszük (ha Miklós' Universal mix-ből készítjük, figyeljünk rá, hogy állás közben még sűrűsödni fog, tehát kicsit lágyabb legyen a tészta, vagy közvetlen a felhasználás előtt készítsük el). A nokedli tésztájánál kicsit sűrűbb állagúnak kell lennie.
  • Az olajon megdinszteljük a karikára vágott póréhagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát, fehérrépát, karfiolt, majd felöntjük 1500 ml vízzel, és felforraljuk. Megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  • Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vagy csíkokra vágott főtt tarját, és a forró levesbe mártogatott kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát.
  • Amíg a galuskák megfőnek, a lisztet simára keverjük a tejföllel és a tejszínnel, kicsit felhígítjuk egy kevés levessel, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele. Mire a leves besűrűsödik a galuskák is kellőképpen megfőnek.
  • Tálalás előtt citromlével ízesítjük, és a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó citromos, gluténmentes, karfiol, leves, tejszín

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating