Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa
Hozzávalók
- 370 gramm Bake Free Ch csökkentett lisztkeverék
- 1 darab tojás
- 360 ml víz langyos
- 15 ml citromlé
- 6 gramm só
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 evőkanál tejföl
- 200 gramm töpörtyű darált
- 1 mokkáskanál fekete bors őrölt
A tetejére:
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A lisztet összekeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A tésztát kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra, éles késsel berácsozzuk a tetejét, majd 5 cm-es formával kiszaggatjuk.
- A tenyerünkkel kicsit megsodorjuk a pogácsákat, hogy magasabbak legyenek, majd sütőpapírral borított sütőlemezre tesszük őket.
- A tetejüket lekenjük az olajjal összekevert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)