Sign In

Tepsis Raffaello

 

Tepsis Raffaello

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 kocka

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 6 darab tojásfehérje
  • 100 gramm kristálycukor vagy édesítő
  • 1/2 mokkáskanál
  • 100 gramm rizsliszt
  • 100 gramm kókuszreszelék

A krémhez:

  • 6 darab tojássárgája
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 600 ml tej
  • 1/2 mokkáskanál
  • 100 gramm porcukor vagy édesítő
  • 250 gramm Rama margarin

A tetejére:

  • 20 gramm kókuszreszelék

Instrukciók
 

  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk.
  • A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk.
  • A lisztes masszát margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe (25x35 cm) simítjuk, a tetejét szépen elegyengetjük. 170 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • A krémhez a 6 tojássárgáját simára keverjük a cukor felével, a pudingporral, a sóval, 100 ml tejjel, majd hozzáöntjük a többi tejet is, és kevergetve, pár perc alatt sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, és a kész krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  • A tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel, és egy-két órára betesszük a hűtőbe, hogy szépen lehessen szeletelni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, kókusz, rafaello

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating