Sign In

Tigris zsemle

 

Tigris zsemle

Elkészítési idő 2 óra 20 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 150 gramm Miklós' Universal mix
  • 10 gramm cukor
  • 10 gramm
  • 1 darab tojás
  • 20 gramm vaj
  • 200 ml tej
  • 10 gramm friss élesztő
  • 45 ml langyos víz

A mázhoz:

  • 40 gramm rizsliszt
  • 1/2 csomag szárított élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 evőkanál olaj

Instrukciók
 

  • A tésztához 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  • A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel együtt kelt tésztát dagasztunk.
  • Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük. A tálban finoman átgyúrjuk a tésztát, majd újra duplájára kelesztjük.
  • A mázat felhasználás előtt legalább fél órával elkészítjük. Ehhez elvegyítjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük a vízzel, és félretesszük.
  • Enyhén lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát, zsömlét formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól nagyobb távolságra.
  • Újabb fél órán át kelesztjük úgy, hogy félidőben megkenjük a tetejüket a rizslisztes mázzal. 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a zsömléket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pékáru, tigris zsemle, zsemle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating