Sign In

Tiramisú rolád

 

Tiramisú rolád

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 rúd

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 3 evőkanál mandulaliszt
  • 3 evőkanál kókuszliszt
  • 1/2 mokkáskanál

A krémhez:

  • 2 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1/4 mokkáskanál
  • 250 gramm mascarpone
  • 1,5 evőkanál Nescafé

A locsoláshoz:

  • 3 evőkanál Amaretto likőr

A szóráshoz:

  • 3-4 evőkanál keserű kakaópor

Instrukciók
 

  • A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor (édesítő) felével, majd apránként hozzáadjuk a liszteket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd a vége felé a maradék cukrot (édesítőt) is apránként hozzákeverjük.
  • A felvert habot kanalanként, óvatosan a tojássárgájás krémhez adjuk, és simára elkeverjük.
  • A masszát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsin kb. 1 cm vastagságban elkenjük egy 30x25cm-es téglalap nagyságra.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, egy tiszta konyharuhára borítjuk, feltekerjük (az enyém egy picit tört, mert egy kicsit túlsütöttem, de a végeredményt nem befolyásolta), és úgy hűtjük ki.
  • Közben elkészítjük a krémet. Ha valaki tart a nyers tojástól, akkor gőz fölött főzze össze a cukorral (édesítővel) a sárgáját sűrűre, adja hozzá a Nescafét, majd még melegen keverje hozzá a kemény habbá vert fehérjét is, főzze még további 1-2 percig, majd hűtse ki, és úgy keverje hozzá a mascarponét. Egy rövid időre érdemes betenni a hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárduljon a krém.
  • Ezután a tésztát tekerjük ki, locsoljuk meg az Amaretto likőrrel, kenjük rá a kávés mascarpone krém 2/3 részét, szórjuk meg egy kevés kakaóval, majd tekerjük vissza.
  • A tetejére és az oldalára kenjük rá a maradék krémet, és szintén szórjuk meg kakaóval. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, tiramisú

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating