Sign In

Receptek

Tojásfelfújt

 

Tojásfelfújt

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Főétel
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm rizsliszt
  • 50 gramm vaj
  • 300 ml tej
  • 3 darab főtt tojás
  • 3 darab nyers tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 30 gramm trappista sajt reszelt

Instrukciók
 

  • A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, megfuttatjuk rajta, felöntjük a 300 ml tejjel, sűrű fehér mártást főzünk, majd kihűtjük.
  • Miután kihűlt, hozzákeverjük a 3 nyers tojás sárgáját, a sót és a 3 apró kockákra felaprított főtt tojást.
  • A fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan belekeverjük
  • Kivajazott, kilisztezett hosszúkás formába öntjük, és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  • Forró sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Miután kihűlt, tálra borítva, felszeletelve önálló fogásként vagy főzelékre feltétként kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó felfújt, főétel, gluténmentes, köret, tojás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating