Sign In

Receptek

Töltött káposzta

Töltött káposzta

 

Töltött káposzta

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

Az alaphoz:

  • 800 gramm szálas savanyú káposzta
  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 1 mokkáskanál szemes fekete bors
  • 300 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika

A töltelékhez:

  • 10 darab savanyított káposztalevél
  • 50 gramm füstölt szalonna
  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 400 gramm darált sertéslapocka
  • 100 gramm barna rizs
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 mokkáskanál őrölt kömény

Instrukciók
 

  • A töltelékhez a szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a pörcöket egy nagyobb fazékba szórjuk, a visszamaradó zsíron pedig megdinszteljük a felaprított hagymát.
  • A darált húst összekeverjük a kihűtött hagymával, a rizzsel, a tojásokkal, a paprikával, a sóval, a borssal és a köménnyel. A tölteléket a kiterített káposztalevelekre tesszük, a levél két szélét felhajtjuk, majd feltekerjük, mint egy palacsintát.
  • A lábasba, a szalonnára szórjuk az előzőleg kicsit átöblített, rövidebbre vágott szálas savanyú káposztát, meghintjük a fűszerekkel, a sóval, majd erre helyezzük a megtöltött leveleket.
  • Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, lassú tűzön kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Ha valaki sűrűbben szereti a levét, egy kanálnyi lisztet és a pirospaprikát keverje össze a tejföllel, és ezzel habarja be a káposztát.
  • A tölteléket ki kell szedni egy tányérra, így könnyen lehet kevergetni, amíg besűrűsödik, majd tegyük vissza a kis csomagokat a lébe. Tálaláskor egy kevés tejföllel locsoljuk meg a tetejét. (Össz: 2260 Kcal; 184 gramm szénhidrát) (1 adag = kb. 270 gramm: 226 Kcal; 18 gramm szénhidrát). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, káposzta, töltött, töltött káposzta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating