Sign In

Receptek

Töpörtyűs pogácsa

Töpörtyűs pogácsa

 

Töpörtyűs pogácsa

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 250 gramm darált töpörtyű
  • 2 teáskanál
  • 30 gramm friss élesztő
  • 4 evőkanál langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojássárgája
  • 100 gramm zsír
  • néhány kanál tejföl
  • 2 evőkanál fehérbor

A tetejére:

  • 1 darab egész tojás

Instrukciók
 

  • A lisztet a töpörtyűvel és a zsírral összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt (melyet előzőleg elkevertünk 4 evőkanál langyos tejjel és 1 teáskanál cukorral), és a többi hozzávalót, jól kidolgozzuk, majd félórára hideg helyre tesszük, pihentetjük.
  • Azután elnyújtjuk kétujjnyi vastagságúra, bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lekenjük a tetejüket egy villával felvert egész tojással.
  • Forró sütőben, 200 C-on, szép világosbarnára sütjük. Sütési ideje legalább 25 perc, és ha gyorsan találna pirulni, úgy közép-meleg sütőben, 180 C-on süssük tovább.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, sós sütemény, töpörtyű

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating