Túrós és meggyes rétes rizslapból
Túrós és meggyes rétes rizslapból
Hozzávalók
- 9 darab rizslap
A túrós töltelékhez:
- 250 gramm túró
- 1 darab tojás
- 1/2 darab citrom reszelt héja
- 1 evőkanál édesítő (eritrit)
- 1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
A meggyes töltelékhez:
- 150 gramm meggy magozott
- 1 evőkanál édesítő (eritrit)
- 1/2 mokkáskanál fahéj
- 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
A szóráshoz:
- 1-1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
A lekenéshez:
- 3-4 evőkanál napraforgóolaj
- 100 ml tejföl
A tálaláshoz:
- 1 evőkanál porcukor
Instrukciók
- A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat. A kimagozott meggyet megszórjuk a fahéjjal és az édesítővel. Egy sütőlapot beterítünk sütőpapírral. Nem árt egy kicsit lekenni olajjal, kevésbé fog rátapadni a rizslap.
- Egy rizslapot beáztatunk hideg vízbe 30 másodpercre. Jól meg kell áztatni, annyira, hogy majdnem szakadni fog, de így nem lesz másnap sem rágós.
- A lapot a sütőpapírra helyezzük, lekenjük olajjal, majd beáztatjuk a következőt, szintén 30 mp-re, és az előző lapra tesszük, hogy félig takarja. A harmadik lapot ugyanígy tesszük az előző kettőre.
- Az olajjal megkent lapokat kicsit megszórjuk a kekszmorzsával, majd a tölteléket egy csíkban a tészta szélére halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. Lehet dupla sorral is készíteni, akkor nagyobb rétesek lesznek, de nekem most csak ennyi lapom volt itthon.
- A tejfölbe keverjük a még megmaradt olajat, és a tekercseket vastagon megkenjük az olajos tejföllel.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Ha a maradékot, folpackal betakarjuk, másnapra sem lesz rágós, hanem finom puha marad.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)