Sign In

Túrós guba

Túrós guba

 

Túrós guba

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab gluténmentes szikkadt kifli
  • 400-500 ml tej
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 250 gramm tehéntúró
  • 250 ml tejföl
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1/2 darab citrom reszelt héja kezeletlen
  • 30 gramm mazsola
  • 10 gramm vaj a sütőtál kikenéséhez

Instrukciók
 

  • A kiflit vagy kelt tésztát felvágjuk ujjnyi szeletekre, majd egy pillanatra a vaníliás cukorral ízesített tejbe mártjuk, vigyázzunk, hogy ne ázzanak el, éppen csak nedvesek legyenek.
  • A tésztadarabokat egy vajjal kikent sütőtálba sorakoztatjuk, majd a tetejükre morzsoljuk a túró felét, rácsorgatjuk a tejföl felét, megszórjuk egy kevés porcukorral, a citrom reszelt héjának és mazsolának a felével.
  • Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, túró, túrós, túrós guba

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating