Túrós-zabpelyhes pogácsa
Túrós-zabpelyhes pogácsa
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 30 ml napraforgóolaj
- 40 gramm apró szemű zabpehely jelölten gluténmentes
- 80 gramm zabpehelyliszt jelölten gluténmentes
- 10 gramm útifűmaghéj
- 100 gramm görög joghurt vagy sűrű tejföl
A formázáshoz:
- 10 ml napraforgóolaj
A tetejére:
- 10 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojást, a sót, az olajat, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, az útifűmaghéjat, és végül a joghurtot.
- Letakarva betesszük a hűtőbe 30 percre.
- A pihenőidő után olajos kézzel kisebb gombócokat formálunk, sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)