Sign In

Tündér süti

Tündér süti

 

Tündér süti

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm puha margarin
  • 200 gramm porcukor
  • 5 darab tojássárgája
  • 1 mokkáskanál
  • 300 gramm Miklós' Universal mix
  • 150 gramm Schar mix C
  • 12 gramm sütőpor

A töltelékhez:

  • 80 gramm puncs ízű pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 500 ml tej
  • 450 gramm tejföl
  • 5 darab tojásfehérje
  • 1/2 darab bio citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál rum vagy rumaroma

A tetejére:

  • 2 evőkanál porcukor

Instrukciók
 

  • Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tejfölös pudinghoz adjuk, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  • A sütőt előmelegítjük 180 C fokra (alsó-felső sütésre).
  • A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába, és kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük, még egy kevés lisztet dolgozhatunk bele.
  • A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével a tepsi méretére (24x38 cm), majd átemeljük papírostól a tepsibe.
  • Erre kerül a töltelék.
  • A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatunk.
  • Betesszük a sütőbe, és úgy 30 perc sütés után pillantsunk rá, nehogy megégjenek a tésztarácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral, ha úgy látjuk jónak (én így tettem). Kb. 40 perc sütés után a habos rész még kicsit rezgős lehet, de nem baj, mert miközben hűl, szépen megszilárdul.
  • A teljesen kihűlt süteményt porcukorral meghintjük, és tetszőleges formára szeleteljük. Másnap a legfinomabb, jó hidegen.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, puncs

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating