Sign In

Útifűmaghéjas kenyér

Útifűmaghéjas kenyér

 

Útifűmaghéjas kenyér

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 6 darab tojásfehérje
  • 3 darab tojássárgája
  • 20 gramm útifűmaghéj porrá őrölve
  • 30 gramm útifűmaghéj darálatlan
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 mokkáskanál almaecet
  • 4 gramm
  • 70 gramm forró víz
  • 40 gramm kacsa-, liba- vagy kókuszzsír

Instrukciók
 

  • A száraz anyagokat összekeverjük.
  • A tojássárgájákat a felolvasztott kókuszzsírral mixerben felhabosítjuk. A tojásfehérjéket villával fellazítjuk. A továbbiakban majd habverővel kell dolgozni.
  • Először a tojássárgájás, olajos keveréket adjuk a száraz anyagokhoz, majd a tojásfehérjéket, 1-2 percig verjük, végül a forró vizet, ezzel is keverjük kb. 1-2 percig.
  • A híg keveréket egy 20x10cm-es szilikon kenyérsütőformába öntjük.
  • Előmelegített sütőben, 180 C-on, légkeveréssel sütjük 40 percig (légkeverés nélkül 200 C-on). Ezután kivesszük a formából, és visszatesszük a sütőbe még 8-10 percre. Az egész kenyérben 1001 Kcal, 1,8 gramm szénhidrát és 74,85 gramm zsír van. (Tögyi Julianna receptje) 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, pékáru, útifűmaghéj

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating