Sign In

Valentin szelet

Valentin szelet

 

Valentin szelet

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A szívekhez:

  • 180 gramm Miklós' Universal mix
  • 80 gramm kristálycukor
  • 2 darab tojás
  • 60 ml napraforgóolaj
  • 60-70 ml natúr joghurt
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • ízlés szerint piros ételfesték

A kakaós tésztához:

  • 200 gramm Miklós' Universal mix
  • 30-40 gramm kakaópor
  • 3 darab tojás
  • 100 gramm kristálycukor
  • 125 ml joghurt
  • 80-100 ml tej
  • 60 ml napraforgóolaj
  • 6 gramm sütőpor
  • 2 teáskanál vanília aroma

A mázhoz:

  • 100 gramm fehér csokoládé
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A piros szívekhez a robotgép táljában habosra, krémesre keverjük a cukrot, a csipetnyi sót a tojásokkal, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, folytonos keverés közben.
  • A lisztet összekeverjük a sütőporral, és miután leállítottuk a robotgépet, fakanállal kevergetve, kanalanként belekeverjük a lisztet.
  • Egy picivel sűrűbb masszának kell lennie, mint a normál piskótatészta. Amikor egynemű, hozzáadjuk cseppenként az ételfestéket. Kivajazunk, kilisztezünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, beleöntjük a masszát, és 180 C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  • Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, kivesszük a formából, és kb. 4 cm-es apró szívecskéket szúrunk ki. Ha ügyesek vagyunk, a tészta éppen elég lesz.
  • A kakaós tésztához a robotgéppel a tojásokat habosra, krémesre keverjük a cukorral, a csipetnyi sóval, hozzáadjuk a joghurtot és a tejet, majd apránként az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, leállítjuk a robotgépet, és fakanállal, kanalanként adagolva, hozzákeverjük a lisztet.
  • Kivajazunk, kilisztezünk egy kb. 25-26 cm hosszú, 12-14 cm széles sütőformát, beleöntjük a kakaós massza kétharmadát, belenyomkodjuk a szívecskéket a masszába, szépen, kettős libasorba, egy picit megdöntve őket a sütőforma széle felé.
  • Ráöntjük a maradék masszát, és 180 C-os sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Amikor teljesen kihűlt, a tetejére csorgatjuk a felolvasztott, és az olajjal összekevert fehér csokit.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, valentin szelet

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating