Valentin szelet
Valentin szelet
Hozzávalók
A szívekhez:
- 180 gramm Miklós' Universal mix
- 80 gramm kristálycukor
- 2 darab tojás
- 60 ml napraforgóolaj
- 60-70 ml natúr joghurt
- 2 mokkáskanál sütőpor
- ízlés szerint piros ételfesték
A kakaós tésztához:
- 200 gramm Miklós' Universal mix
- 30-40 gramm kakaópor
- 3 darab tojás
- 100 gramm kristálycukor
- 125 ml joghurt
- 80-100 ml tej
- 60 ml napraforgóolaj
- 6 gramm sütőpor
- 2 teáskanál vanília aroma
A mázhoz:
- 100 gramm fehér csokoládé
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A piros szívekhez a robotgép táljában habosra, krémesre keverjük a cukrot, a csipetnyi sót a tojásokkal, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, folytonos keverés közben.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, és miután leállítottuk a robotgépet, fakanállal kevergetve, kanalanként belekeverjük a lisztet.
- Egy picivel sűrűbb masszának kell lennie, mint a normál piskótatészta. Amikor egynemű, hozzáadjuk cseppenként az ételfestéket. Kivajazunk, kilisztezünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, beleöntjük a masszát, és 180 C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, kivesszük a formából, és kb. 4 cm-es apró szívecskéket szúrunk ki. Ha ügyesek vagyunk, a tészta éppen elég lesz.
- A kakaós tésztához a robotgéppel a tojásokat habosra, krémesre keverjük a cukorral, a csipetnyi sóval, hozzáadjuk a joghurtot és a tejet, majd apránként az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, leállítjuk a robotgépet, és fakanállal, kanalanként adagolva, hozzákeverjük a lisztet.
- Kivajazunk, kilisztezünk egy kb. 25-26 cm hosszú, 12-14 cm széles sütőformát, beleöntjük a kakaós massza kétharmadát, belenyomkodjuk a szívecskéket a masszába, szépen, kettős libasorba, egy picit megdöntve őket a sütőforma széle felé.
- Ráöntjük a maradék masszát, és 180 C-os sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Amikor teljesen kihűlt, a tetejére csorgatjuk a felolvasztott, és az olajjal összekevert fehér csokit.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)