Sign In

Receptek

Virslis tarhonyaleves

Virslis tarhonyaleves

 

Virslis tarhonyaleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm füstölt szalonna
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 darab közepes burgonya
  • ízlés szerint
  • 50 gramm gluténmentes pirított tarhonya
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 pár virsli

Instrukciók
 

  • A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és egy fazékban az olajon kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk az apróra vágott, esetleg lereszelt hagymát, és megdinszteljük. Végül hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a kockára vágott burgonyát, majd felöntjük 1500 ml vízzel.
  • Megsózzuk, és miután felforrt, hozzáadjuk az előre megpirított tarhonyát, majd fedő alatt főzzük takaréklángon, amíg a burgonya és a tarhonya megpuhul. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a karikára vágott virslit is.
  • Tálalás előtt meghintjük a felaprított petrezselyemmel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, tarhonya, virsli

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating