Virslis tarhonyaleves
Virslis tarhonyaleves
Hozzávalók
- 50 gramm füstölt szalonna
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 4 darab közepes burgonya
- ízlés szerint só
- 50 gramm gluténmentes pirított tarhonya
- 1/2 csokor petrezselyem
- 2 pár virsli
Instrukciók
- A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és egy fazékban az olajon kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk az apróra vágott, esetleg lereszelt hagymát, és megdinszteljük. Végül hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a kockára vágott burgonyát, majd felöntjük 1500 ml vízzel.
- Megsózzuk, és miután felforrt, hozzáadjuk az előre megpirított tarhonyát, majd fedő alatt főzzük takaréklángon, amíg a burgonya és a tarhonya megpuhul. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a karikára vágott virslit is.
- Tálalás előtt meghintjük a felaprított petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)