Sign In

Receptek

Zabpehelyleves póréval

Zabpehelyleves póréval

 

Zabpehelyleves póréval

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm vaj
  • 100 gramm póréhagyma
  • 3 púpozott evőkanál gluténmentes zabpehely
  • 1500 ml víz
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 100 ml tejföl
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál aprított metélőhagyma
  • 50 gramm edami sajt vagy trappista sajt, a tálaláshoz

Instrukciók
 

  • A felaprított póréhagymát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, felöntjük a vízzel, beletesszük az ételízesítőt, borsot, fokhagymaport, és lassú tűzön főzzük kb. 20 percig.
  • A végén hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a felaprított petrezselymet, metélőhagymát, citromlevet. Tálaláskor apró kockára vágott sajttal szórjuk meg.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, póréhagyma, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating