Zabpehelyleves póréval
Zabpehelyleves póréval
Hozzávalók
- 50 gramm vaj
- 100 gramm póréhagyma
- 3 púpozott evőkanál gluténmentes zabpehely
- 1500 ml víz
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- 100 ml tejföl
- 100 ml főzőtejszín
- 1-2 teáskanál citromlé
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál aprított metélőhagyma
- 50 gramm edami sajt vagy trappista sajt, a tálaláshoz
Instrukciók
- A felaprított póréhagymát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, felöntjük a vízzel, beletesszük az ételízesítőt, borsot, fokhagymaport, és lassú tűzön főzzük kb. 20 percig.
- A végén hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a felaprított petrezselymet, metélőhagymát, citromlevet. Tálaláskor apró kockára vágott sajttal szórjuk meg.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)