Sign In

Receptek

Zöldborsós resztelt csirkemáj

Zöldborsós resztelt csirkemáj

 

Zöldborsós resztelt csirkemáj

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 5 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm zöldborsó (fagyasztott is jó)
  • 1 darab nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 600 gramm csirkemáj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál morzsolt majoránna
  • 1 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • A zöldborsót enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt megpároljuk.
  • Az apróra vágott hagymát az olajon néhány perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, felaprított paprikát és paradicsomot.
  • A szintén megmosott, megtisztított, kisebb darabokra vágott májat rádobjuk, nagy lángon, kevergetve 5 percig pirítjuk, majd megszórjuk a majoránnával, a liszttel, a fűszerpaprikával, a borssal, a liszttel, és fél percig pirítjuk.
  • A borsó főzővizével mártás sűrűségűre főzzük, miközben a főtt zöldborsót is belekeverjük. Ha szükséges, még megsózzuk.
  • Tarhonyával vagy puha kenyérrel tálaljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemáj, főétel, gluténmentes, zöldborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating