Zöldborsóleves gazdagon
Zöldborsóleves gazdagon
Hozzávalók
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 púpozott evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 darab nagyobb sárgarépa
- 2 darab kisebb fehérrépa
- 1/4 fej karalábé
- 1/4 darab zellergumó
- 2 darab közepes burgonya
- 1/2 mk őrölt fekete bors
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál ételízesítő por
- 600 gramm zöldborsó (kifejtve, friss vagy fagyasztott)
- 1/2 csokor petrezselyem
- 50 gramm gluténmentes csipetke vagy más száraz levestészta
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd megszórjuk a liszttel, kicsit együtt pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, egyet keverünk rajta, majd apránként, folyamatos keverés közben felöntjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított, megmosott, felaprított zöldségeket a borsó kivételével.
- Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük, majd fedő alatt, kis lángon főzzük 15 percig. A 15 perc letelte után hozzáadjuk a zöldborsót is, és további 15 perc alatt puhára főzzük az egészet, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
- Tálaláskor a tányérba tesszük a kész csipetkét, és rámerjük a levest. Én most Mimen csicseri kagylótésztával tálaltam, amit külön főztem meg.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)