Zabpehelylisztes kifli
Zabpehelylisztes kifli
Hozzávalók
- 100 gramm Naturbit Alfa-mix liszt
- 100 gramm Nutri Free mix per Pane
- 200 gramm zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 20 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 300 ml tej
- 2 evőkanál kefir
- 2 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál só
Instrukciók
- Az élesztőt 100 ml tejben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az átszitált liszthez. Beletesszük a kefirt, a maradék langyos tejet, étolajat, sót, és jól összegyúrjuk.
- Kb. 1 óra hosszat kelesztjük, majd két gombócra osztjuk a tésztát.
- Az egyik gombócot kerekre nyújtjuk, négyfelé elvágjuk, kifli formára feltekerjük, tepsibe tesszük, langyos tejjel megkenjük a tetejét.
- Ugyanígy járunk el a másik gombóccal is.
- Ezután még fél órát kelesztjük.
- Majd 200 C fokon 5-10 percig sütjük, utána levesszük a hőt 180 C fokra, és további 10-15 percig sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)