Sign In

Zabpelyhes cipó

Zabpelyhes cipó

 

Zabpelyhes cipó

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 cipó

Hozzávalók
  

  • 100 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes)
  • 100 gramm kölesliszt
  • 50 gramm hajdinaliszt
  • 50 gramm cirokliszt
  • 300 gramm víz
  • 15 gramm útifűmaghéj kb. 2 evőkanál
  • 15 gramm darált lenmag kb. 2 evőkanál
  • 1 teáskanál bambuszrostliszt (elmaradhat)
  • 1 teáskanál
  • 10 gramm friss élesztő

Instrukciók
 

  • Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, majd belekeverjük az útifűmaghéjat és a darált lenmagot is. A liszteket és a sót kimérjük egy tálba, összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, és jól összedolgozzuk.
  • Egy 20cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, vagy ha szilikonos, vékonyan kikenjük zsiradékkal, és beletesszük a tésztát.
  • A formát betesszük a hideg sütőbe, a sütő aljába egy vízzel teli edényt teszünk, majd beállítjuk a hőt 190 fokra, légkeveréssel, és 60 perc alatt megsütjük.
  • Sütés után kivesszük a sütőből, rácson hagyjuk kihűlni, és csak hidegen szeleteljük fel. (Össz: 1286 Kcal; 205,5 gramm szénhidrát). (100 gramm: 257 Kcal; 20,6g szénhidrát). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cipó, gluténmentes, kenyér, pékáru, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating