Sign In

Receptek

Zabpelyhes-medvehagymás pogácsa

Zabpelyhes-medvehagymás pogácsa

 

Zabpelyhes-medvehagymás pogácsa

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm zsírszegény túró
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 40 gramm aprított medvehagyma
  • 100 gramm reszelt sajt
  • 60 gramm apró szemű zabpehely (jelölten gluténmentes)

Instrukciók
 

  • A túrót villával összetörjük, majd elkeverjük a tojással, sóval, és többi hozzávalóval, csak a sajtból hagyjunk egy keveset a pogácsák tetejére.
  • 10-15 percig hagyjuk pihenni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
  • Sütőpapíros tepsire nagyobb diónyi gombócokat formálunk kézzel, inkább magas legyen, mint széles, mert sütés közben terülni fognak.
  • A tetejüket szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. (1db: 62 Kcal; 4g Ch).  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, medvehagyma, pogácsa, sós sütemény, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating