Zöldbabos sós torta
Zöldbabos sós torta
Hozzávalók
- 220 gramm burgonya
- 150 gramm zöldbab (zöld hüvelyű, fagyasztott is jó)
- 125 gramm mozzarella sajt (zacskós)
- 3 darab tojás
- 120 ml tej
- 40 gramm parmezán sajt (Grana Padano is jó)
- 120 gramm rizsliszt
- 30 gramm burgonyakeményítő
- 12 gramm sütőpor
- 40 ml olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
Instrukciók
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. A zöldbabot is roppanósra főzzük, kihűtjük.
- Egy tálba mérjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a borsot, a reszelt parmezánsajt nagy részét, a lereszelt mozzarellát, majd kézi habverővel kevergetve hozzákeverjük a tejet, a tojásokat és az olívaolajat.
- Miután homogén állagúvá kevertük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát és zöldbabot, de előtte egy keveset elveszünk belőlük.
- Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a zöldséges masszát beleöntjük, a tetejére szórjuk a félretett zöldséget, reszelt parmezánsajtot, és egy kevés durvára őrölt fekete borsot.
- 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 40-45 perc alatt megsütjük.