Sign In

Receptek

Zöldborsóleves csipetkével

Zöldborsóleves csipetkével

 

Zöldborsóleves csipetkével

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm zöldborsó kifejtve
  • 3 darab kisebb sárgarépa
  • 2 darab kisebb petrezselyemgyökér
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1/2 csokor petrezselyem

A csipetkéhez:

  • 1 darab tojás
  • 100 gramm Naturbit Alfa-mix

Instrukciók
 

  • Először elkészítjük a csipetkét. A tojást összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz. Elég kemény tésztának kell lennie. Egy edényben vizet forralunk, megsózzuk és belecsipkedjük a tésztát. Miután a csipetkék feljöttetek a víz felszínére, még pár percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és tálalásig félretesszük.
  • A levesbe is bele lehet csipkedni közvetlenül, de némelyik gluténmentes lisztnél előfordulhat, hogy túl sok lét szív fel, vagy szétázik, ezért első alkalommal tanácsosabb külön megfőzni, és csak tálaláskor tenni a levesbe.
  • A zöldborsót a tetszőleges formára aprított sárgarépával és petrezselyemgyökérrel együtt az olajon, ételízesítő és egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, majd a víz elpárolgása után megszórjuk 2 csapott evőkanál liszttel és 1 teáskanál pirospaprikával.
  • 1-2 percig pirítjuk, felöntjük 1200 ml vízzel, felforraljuk, néhány percig még takaréklángon főzzük, közben megborsozzuk, ha szükséges még utána sózunk, és a tetejére szórjuk a felaprított petrezselymet. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csipetke, gluténmentes, leves, zöldborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating