Sign In

Receptek

Zöldborsóleves csirkehúsgombóccal

Zöldborsóleves csirkehúsgombóccal

 

Zöldborsóleves csirkehúsgombóccal

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A gombóchoz:

  • 150 gramm csirkemellfilé
  • 50 ml főzőtejszín
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál Cassava búzadara vagy kukoricadara
  • 1 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem

A leveshez:

  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 darab kisebb sárgarépa
  • 1 darab közepes fehérrépa
  • 300 gramm zöldborsó kifejtett
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1000 ml húsleves (leveskockából is jó)
  • 1 darab kis csokor petrezselyem

Instrukciók
 

  • A gombóchoz a húst kétszer ledaráljuk, vagy a tejszínnel és a tojással együtt botmixerrel pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, petrezselymet és a darát, alaposan összekeverjük, és felhasználásig betesszük a hűtőbe.
  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk a liszttel, egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát is, majd apránként a húsleves felét, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon össze. Beletesszük a megtisztított, felaprított zöldségeket, fűszerezzük, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon főzzük 20 percig. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót is.
  • Egy másik kisebb lábasban felforraljuk a maradék húslevest, teáskanállal kisebb galuskákat szaggatunk a húsos masszából a levesbe, és néhány perc alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, a lét a többi leveshez adjuk, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, a gombócokat pedig tálaláskor tesszük a levesbe.
  • Lehet közvetlenül a levesbe szaggatni a galuskákat, de én nem szoktam, mert korábban néha teljesen felszívták a lét, és másnapra főzelék lett a levesből.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, gluténmentes, húsgombóc, leves, zöldborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating