Zöldborsós röszti
Zöldborsós röszti
Hozzávalók
- 300 gramm burgonya
- 250 gramm zöldborsó (fagyasztott is lehet)
- 3 darab tojás
- 50 gramm Grana Padano sajt (parmezán)
- 40 gramm trappista sajt
- 1 darab vöröshagyma kis fej
- 1 mokkáskanál só
- 4-5 evőkanál zabpehelyliszt
- 4-5 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
A tetejére:
- 200 ml tejföl
- 1 gerezd fokhagyma zúzott
- 1 csipet só
- 30 gramm trappista sajt reszelt
Instrukciók
- A megtisztított, megmosott, kisebb kockára vágott krumplit egy kevés sós vízben puhára főzzük, a zöldborsót pár perc alatt 1-2 evőkanálnyi sós vízzel megpároljuk.
- A hagymát apróra vágjuk, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a langyosra hűlt, összetört burgonyát, a tojásokat, a sajtot, a sót, a zabpehelylisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a zöldborsót.
- Néhány percig pihenni hagyjuk, hogy a liszt felszívja a nedvességet. Ha a massza túl lágy, még adhatunk hozzá egy kevés lisztet.
- Egy palacsintasütőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd evőkanálnyi adagokat merünk a forró olajra, a kanál hátával laposra igazítjuk, és közepes lángon, türelmesen megsütjük a tenyérnyi kis lepényeket. Ha nincsenek átsülve rendesen, nehéz megfordítani őket, tehát ne kapkodjunk.
- Miután megsütöttük az összes rösztit, fokhagymás tejföllel, és reszelt sajttal tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)